Shorttrack Groningen

Al vanaf de jaren tachtig wordt er in Groningen shorttrack geschaatst, eerst onder auspiciën van het Gewest Groningen van de KNSB, sinds 2001 binnen de STG onder het motto: Samen met plezier naar prestaties. Shorttrack oogt vaak spectaculair, maar naast techniek en conditie hebben shorttrackers ook behendigheid, tactiek en acceleratievermogen nodig. En, omdat ze samen rijden, moeten ze ook rekening kunnen houden met elkaar.

Wat is shorttrack?

Bij shorttrack schaats je op de ijshockeybaan, en dat gaat razendsnel. Bij STG leer je hoe je op een baan van 111 meter met hoge snelheid een bocht kunt maken, starten, maar ook finishen en de techniek op het rechte eind. Je leert zelfs hoe je tijdens het rijden valt en gewoon weer verder kunt rijden! En niet onbelangrijk, plezier, sportiviteit en gezelligheid staan bij ons hoog in het vaandel. Naast conditie en schaatstechniek gaat het bij shorttrack dus ook om behendigheid, acceleratievermogen en tactiek.

Bij een wedstrijd sta je met vier tot zes rijders in de baan, en dan komen alle tips en trucs die je leert bij STG je heel goed van pas. Want jij wil natuurlijk als eerste finishen! En wist jij dat shorttrack een olympische sport is?

In de wintermaanden trainen we op het ijs en in de zomermaanden kunnen leden kiezen of ze willen deelnemen aan de fietstraining, droogtraining of het inline-skaten. Zo zijn we het hele jaar door lekker sportief bezig met elkaar. Bewegen is gezond.

Wedstrijden en toernooien 

Naast de trainingen organiseert STG ook nationale en internationale wedstrijden: Regio
Competitie Noordoost,  de KNSB-cup, het Autumn Tournament en incidenteel ISU Starclass wedstrijden.

We werken nauw samen met de gewestelijke Shorttrack Selectie met als doel zoveel mogelijk rijders tot een zo hoog mogelijk sportniveau te brengen. Maar plezier in de sport staat natuurlijk altijd voorop!

Onze thuisbaan is Sportcentrum Kardinge in Groningen.
Het adres is Kardingerplein 1, 9735 AA Groningen

Zie kaart: