Wedstrijden

De volgende competities worden verreden:

  • Regio competitie Noord Oost is voor alle leden
  • De landelijke regio is op uitnodiging en alleen voor de pupillen
  • KNSB Cup is voor junioren C en ouder, mits limieten gereden zijn. In sommige gevallen kan er ook junior D lid aangemeld worden.
  • StarClass wedstrijden zijn voor Junioren C en ouder, mits limieten gereden zijn.

Kijk voor het meest actuele wedstrijd aanbod op shorttrackonline en schaatsen.nl

Categorie Leeftijd
Junior F (Pupil 3) t/m 8 jr.
Junior E (Pupil 2) 9 t/m 10 jr.
Junior D (Pupil 1) 11 t/m 12 jr.
Junior C 13 t/m 14 jr.
Junior B 15 t/m 16 jr.
Junior A 17 t/m 18 jr.
Neo Senioren 19 t/m 22 jr.
Senioren 23 t/m 38 jr.
Masters 39 Jr. en ouder

Wedstrijdlicentie

Deelname aan wedstrijden is alleen mogelijk met een geldige wedstrijdlicentie, welke te verkrijgen is via de KNSB.
In het account mijnKNSB kan je zien of je in bezit bent van een geldige wedstrijdlicentie en tot wanneer deze geldig is. Onze ledenadministratie kan opzoeken of je op dit moment in bezit bent van een wedstrijdlicentie.

Uitnodigingen wedstrijden

Je kunt bij het wedstrijdsecretariaat melden dat je geïnteresseerd bent in het rijden van shorttrackwedstrijden. Je kan contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat via het e-mailadres shorttrack.groningen@gmail.com. Ons wedstrijdsecretariaat zal dan wedstrijduitnodigingen voor jouw categorie doorsturen per e-mail.
In de wedstrijduitnodiging of announcement staan de details met betrekking tot wedstrijdtijden, categoriën, type wedstrijd, eisen aan kleding, persoonlijke beschermingsmiddelen, tijdslimieten, etc.

Meer informatie

De complete wedstrijdagenda kan men vinden op ShorttrackOnline en meer informatie met betrekking tot reglementen voor wedstrijden in Nederland zie de website van de KNSB.

Nationale pupillenwedstrijden

Nationale pupillenwedstrijden staan open voor alle pupillen welke lid zijn van een Nederlandse Shorttrackvereniging.
Aanmelden voor een nationale pupillenwedstrijd zoals de Hutspot Cup, Twente Bokaal en Arie Ravensbergen Bokaal kan door een e-mail te sturen naar het wedstrijdsecretariaat van Shorttrack Groningen.

Regiocompetitie

Voor pupillen en recreatieve junioren, senioren en masters wordt er de regiocompetitie georganiseerd. Deze competitie bestaat uit minimaal 4 wedstrijden in regio Noord-Oost, bestaande uit Enschede, Heerenveen, Leeuwarden en Groningen.
Aanmelden voor een regiocompetitiewedstrijd kan door een e-mail te sturen naar naar het wedstrijdsecretariaat.

KNSB-Cup

Rijders van de categorie junior C en ouder kunnen aan de KNSB Cup deelnemen, mits een limiettijd is gereden.  De geldende limiettijden zijn te vinden in Shorttrack Communiqué 5 op de website van de KNSB.

Stap 1: Iedere rijder dient zich via https://inschrijven.schaatsen.nl te registreren als KNSB Cup deelnemer en aan de betaling te voldoen. Deze link staat tevens op de wedstrijdkalender aangegeven onder de eerste KNSB Cup. Registratie is mogelijk tot 10 dagen voor de eerste KNSB Cup wedstrijd.

Internationale wedstrijden

De StarClass is een internationale competitie voor West Europa en bestaat uit 3 wedstrijden. Om deel te mogen nemen aan deze wedstrijden moet een rijder een limiet hebben gereden.

Er worden ook internationale wedstrijden georganiseerd welke een open inschrijving hebben en waar dus iedereen aan mag deelnemen.
Inschrijven voor een internationale wedstrijd zoals de StarClass, Easter Cup en Speculaas Cup kan door een e-mail sturen naar het wedstrijdsecretariaat.