Aftrap seizoen 2016-2017

De wedstrijd rijders stonden al 3 weekjes op het ijs, maar dinsdag is er weer ijs voor iedereen en beginnen de normale trainingen weer. De trainingstijden zijn dan weer zoals ze op de site staan vermeld.

Hoewel het seizoen voor menigeen pas begint, zijn er een aantal STG rijders al actief sinds de zomer maanden. Zo reden Jenning, Yara, Jorn, Bram, Elske en Esmee in Oberstdorf hun eerste wedstrijden al, terwijl anderen nog vol gesmeerd met zonnebrandcreme op het strand lagen.

Ook de eerste KNSB cup wedstrijd zit er al op, met dit seizoen een mooi clubje rijders in verschillende divisies. Voor STG een record aantal rijders in de KNSB cup.  Leeuwarden had de eerste wedstrijd en daar reden Claudia, Jorn, Niek, Esmee, Yara, Roos, Iris, Bram, Jenning, Bas en Steijn.

De week erop was er een grote groep rijders die graag had willen deelnemen aan de Speed Challenge in Amsterdam. Veel rijders konden uiteindelijk door de massale aanmeldingen niet mee doen, maar degene die gereden hebben, hebben top gepresteerd en hun PR’s weer aangescherpt. Jorn en Sophie eindigden op een derde plaats met het aanscherpen van hun tijden!

Afgelopen weekend stonden de Opening Games in Turnhout op het programma met welgeteld een STG rijder. Bas eindigde overall als 5e met een mooie eerste plaats op de 500 meter.

Met nog vele wedstrijden te gaan, gaat STG vol vertrouwen het nieuwe seizoen in.   Alle rijders tot dinsdag!

En last but not least: zaterdag  15 oktober  staat de tweede KNSB cup alweer op het programma in ons eigen domein Kardinge! Wees welkom te kijken en onze rijders aan te moedigen. Ook de week erop weer een wedstrijd in ons eigen Kardinge, op 23 oktober is het jaarlijkse internationale Herfsttoernooi vanaf junioren D.  STG bedankt  de vrijwilligers die het mogelijk maken deze wedstrijden te organiseren.