Arie Ravensbergen Bokaal 26 maart 2022

Maar liefst zes STG sporters kwamen in actie in Leiden afgelopen zaterdag. Alle junioren D, E en F van het hele land waren uitgenodigd en kwamen ook massaal naar Leiden voor de (voor de meesten) laatste wedstrijd van het seizoen 2021-2022. Resultaat was een vol programma van 10.00 tot 18.00 uur! Wel lekker vaak in actie allemaal; maar liefst vijf keer per persoon.

We waren mooi op tijd aanwezig om de helmcaps in ontvangst te nemen en een kleedkamer te scoren. Dat was wel een verschil met afgelopen oktober in deze ijshal zeg! Toen mochten we vanwege de coronamaatregelen niet in de kleedkamers en waren we genoodzaakt de hele dag in de ijzige kou door te brengen (ik denk nog even aan de life saver van Jellien: die appte om 5 uur ’s morgens dat een dekentje meenemen geen overbodige luxe zou zijn!). Nu mochten we tussen de ritten door even lekker de warme kleedkamer in. Volgens de planning is dit de laatste wedstrijd in de oude ijshal, er wordt inmiddels gebouwd aan een nieuwe. Nou, we zien de uitnodiging graag tegemoet!

Onder de bezielende leiding van trainer Hilco gingen Nikita en Janna van start bij de meisjes junioren E. Iben, Jasmijn en Zoë reden bij de meisjes junioren D en Kelvin bij de jongens junioren D. Vooral Iben was op papier wel een kanshebber voor de A finales, maar helaas kwam ze, in een hele sterke eerste rit, ten val in de laatste bocht. Iedereen even de rit nabespreken met de trainer, die het best druk had zo met zes pupillen in verschillende categorieën. Maar tussen de wedstrijden door zag hij zelfs nog kans om de schaatsen van een aantal rijders onder handen te nemen: top!

Wat tips en tops van de aanwezige ouders, peptalk van de trainer, broodje, yoghurtje en weer door naar de halve finale, die voor de één wat beter ging dan de ander. En de finales net zo; nieuwe ronde nieuwe kansen. Iedereen had er wel één of meer lekkere ritten tussen zitten en volgens mij zijn er wel wat PR’s gesneuveld. Niet te vergeten, ook Ryan en Lucien konden we tussendoor aanmoedigen. Die zijn ook nog wel een beetje van ons natuurlijk! Het publiek was heel enthousiast en kreeg absoluut ‘waar voor zijn geld’. Nog een superfinale, die razend spannend was, want ook bij de concurrentie sloeg de vermoeidheid behoorlijk toe. Knap hoor hoe de rijders zich steeds weer kunnen opladen. Iedere keer weer een kans en met zo’n verbeten koppie aan de start.

Nog een relay rijden met de vier dames. Nikita, de vijfde dame, hadden we namelijk even uitgeleend aan de Leienaren als dank voor de gastvrijheid en het organiseren van het toernooi. Dan krijg je natuurlijk de dapperste rijdster! En het resultaat was heel goed, voor beide ploegen, ook al bleek het feit dat Trias de andere twee ploegen in de baan twee keer lapte wel voor wat verwarring te zorgen. De dag was zo voorbij! Met dank aan de organisatie trouwens want je maakt zelden mee dat je op zo’n strakke planning inloopt op het schema. Maar ze speelden het klaar in Leiden. Bedankt!

De uitslagen zijn hier te vinden en de foto’s op onze facebookpagina.