Clubwedstrijd 11 maart 2022

Misschien wel het hoogtepunt van het schaatsseizoen? Voor sommigen onder ons zeker! Gisteravond mochten we met zijn allen weer eens genieten van een clubwedstrijd. Voor een aantal rijders de eerste keer dat ze een wedstrijd reden, voor de routiniers een kans om zich eens echt te meten met hun trainingsmaatjes. En natuurlijk voor iedereen die betrokken is bij STG een moment om elkaar te spreken en te laten zien dat er met zijn allen iets tofs te organiseren is. Ook voor de mensen die niet op de schaats staan is het een bijzondere avond. Want wat moet er veel geregeld worden zeg! Scheidsrechters, juryleden, EHBO, meetapparatuur, klokkers een heatbox, versnaperingen, medailles en ga zo maar door. Voor mij de eerste keer dat ik een klein kijkje achter de schermen nam, en ik ben diep onder de indruk! Bedankt allemaal, en het mag gezegd worden, de kussen erop en eraf ging in een razend tempo dankzij de vele helpende handen.


Maar dan nu shorttrack! Eigenlijk was het inrijden al een feestje, want niemand minder dan de Junior Wereldkampioen Jenning de Boo reed een paar rondjes mee. Spektakel om deze jongeman in actie te mogen zien. Hij is begonnen bij STG en vele clubleden weten nog hoe hij als klein jongetje op het ijs stond. We zijn trots op hem, en met mooie woorden van voorzitter Jellien en een attentie van de club uit handen van Tatiana verliet hij het ijs (hij deed gelukkig niet mee aan de wedstrijd zelf, dan had hij iedereen maar op een hoop gereden ben ik bang).


Er waren in totaal 22 deelnemers, de helft bij de junioren FED en de helft bij de junioren CBA/senioren. In de heatbox was de spanning te snijden, maar op een leuke manier hoor. Stuiterende schaatsers die niet konden wachten om het ijs op te mogen. Dat mogen we graag zien! Er werden wat leuke, soms heel erg spannende wedstrijden gereden. Er sneuvelden een paar PR’s en iedereen keek volgens mij tevreden terug op de clubwedstrijd. De tijden en eindstanden zijn natuurlijk te vinden op shorttrackonline.info. Jellien moest nog even aan de bak om de algemene eindlijsten op rijderscategorieën in te delen. Niet in alle categorieën hebben we genoeg rijders om onderlinge wedstrijden te houden dus er waren wat samenvoegingen geweest. Maar de medailles zijn natuurlijk voor de leden in de eigen categorie. Het mooie was dan ook dat alle rijders in de prijzen vielen. Zeker toen bleek dat we de vierde plaatsen ook een bronzen plak mochten toekennen. Wederom had Jellien mooie woorden paraat voor de rijders en aan de gelukkige gezichten te zien kon ieder zijn of haar prestatie waarderen. En als klap op de vuurpijl kregen we ook nog allemaal een drankje en een hapje in de kantine. Leuk om even samen na te praten.
We hebben nog een paar trainingen te gaan en voor de jeugd in ieder geval nog een afsluitende wedstrijd in leiden op 26 maart