De eerste wedstrijden d.d. 1 en 2 oktober 2022 – de kop is eraf.


We stonden nog maar net weer op het Kardinger ijs en toen dienden de eerste wedstrijden zich alweer aan. Dat was wel even slikken, maar een redelijke STG-delegatie durfde het aan. Er was zelfs een dappere rijder die zich op twee wedstrijden aan de start presenteerde dit weekend!


Op zaterdag stond de Hutspot cup in Leiden op het programma. De laatste keer op het oude baantje misschien wel? Vanwege de regiowedstrijd in Heerenveen op zondag had alleen Jasmijn zich opgegeven in Leiden. Maar ze reed daar even al haar PR’s aan gort, dus zeker niet voor niets de lange rit gemaakt!


Op zondag stonden er maar liefst vier STG-rijders klaar in Heerenveen: Edwin, Iben, Jasmijn en Janna. Even weer de sfeer proeven, en voor coach Hilco een goed moment om even te zien hoe de rijders reageren op wedstrijdspanning. De conclusie is… dat daar nog wel wat te halen valt! Laten we zeggen dat er een paar lekkere ritten tussen zaten, los van een paar valpartijen, een blessure en een kleine diskwalificatie. Maar de kop is eraf, vanaf hier alleen maar naar boven!
Edwin werd nog gescout door de Tukkers en heeft ze aan een mooie derde plaats geholpen bij de relay. Maar hij besloot gelukkig om in de Groninger vlag te blijven rijden. Staat hem goed!

De uitslagen van de regio zijn hier terug te vinden, die van de hutspotcup hier.

Volgende wedstrijd is op 15 oktober in Leeuwarden.