Herfsttoernooi

Slechts een week na de KNSB cup stond Kardinge 23 oktober alweer garant voor een mooi shorttrack evenement: het jaarlijkse internationale herfsttoernooi.

Ook vandaag weer veel rijders van STG aan de start bij alle categorieën. Helaas moest coach Noëlle afzeggen wegens ziekte, maar Jellien en Floran hebben de rijders prima de dag door gecoacht.

Niklas reed nette wedstrijden bij de jongens  junioren D, zo deden Finn en Femke dat bij de dames D. Ze scherpten stuk voor stuk hun tijden aan.

Bij de meisjes C waren het Sophie, Esmee,  Claudia, Roos, Yara en Tessa die de meededen, met finale punten voor Yara (twee keer A finale) en Esmee (B finale 1000). Alle dames hebben sterke races laten zien.

Jenning en Bas reden prima bij de mannen junioren C. Jenning reed fenomenaal naar een eerste plek op de 500 en bij de 1000 was de concurrentie voor hem net even te sterk. Bas kwam net tekort voor een plekje in de A finale bij de 500 en werd bij zijn beide 1000 meters helaas onderuit gereden. Voor Jenning was er een dik verdiende en mooie derde plaats!

Jorn, Niek en Bram deden hun best bij de junioren B, waar hard gereden werd. Bram had helaas zijn dag niet helemaal door problemen met zijn schaatsen. Verder reden onze mannen top en het leverde mooie ritten op.

Voor Iris de klus de STG eer te verdedigen bij de Dames A/B. Dit deed ze met verve en leverde haar een mooie eerste plaats in het eindklassement op!

Tot slot voor het mannen relay team (Jenning, Bas, Niek en Jorn) nog een 3e plek bij de aflossing met een door hun vlekkeloos gereden aflossing.

Voor menigeen begon de dag op de ijsbaan al voor 8 uur en om 19 uur kon het programma afgesloten worden met voor onze rijders 18 aangescherpte PR’s, 2 individuele medailles en een relay medaille. Het was een lange, gemoedelijke dag in een prima sfeer. Vrijwilligers en jury wederom bedankt voor alle hulp.

Voor foto’s hou onze facebook pagina in de gaten. De uitslagen van het herfsttoernooi zijn hier te vinden.

Voorlopige zijn de wedstrijden even verder van huis.  Komend weekend staan Claudia, Roos, Esmee, Yara en Bas aan de start in Bolzano bij de eerste starclass wedstrijden van dit seizoen. De week daarop vertrekken Jorn en Iris richting Oslo voor de eerste starclass wedstrijden voor A/B en ouder.