KPN WK Shorttrack 2017 op het ijs van Ahoy

Shorttrack is in Nederland populairder dan ooit. Dat zal blijken tijdens het KPN WK Shorttrack 2017 in Rotterdam (10-12 maart). In een bomvol Ahoy gaan Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting en andere wereldtoppers de strijd aan.

Shorttrackers veroveren harten Nederlanders

De voorbije jaren heeft shorttrack aan populariteit gewonnen in Nederland, daarbij geholpen door de goede resultaten van de Nederlandse rijders en door spectaculaire events in eigen land. Nederland is uitgegroeid tot een van de absolute toplanden in het shorttrack. Het team heeft onder aanvoering van Sjinkie Knegt de voorbije jaren de harten veroverd van Nederlandse sportfans. In 2014 bezorgde Knegt Nederland de eerste Olympische shorttrackmedaille ooit. Een jaar later werd hij wereldkampioen en verkozen tot sportman van het jaar.

Suzanne Schulting wacht nog op haar eerste grote overwinning, maar onderscheidt zich dit seizoen met gewaagde inhaalacties. Voor de pas 19-jarige rijdster is de vraag niet of, maar wanneer ze haar eerste gouden medaille omgehangen krijgt.

Bij het WK wordt ook veel verwacht van de Nederlandse relay-teams. De vrouwen hebben dit seizoen definitief de aansluiting bij de wereldtop gevonden. Bij de mannen behoort Nederland al een aantal seizoenen tot de favorieten op dit spectaculaire onderdeel, met Knegt als geduchte afmaker

Topsport en spektakel

Ook internationaal wordt uitgekeken naar het WK in Rotterdam Ahoy. Nederland heeft de toon gezet wat betreft internationale shorttrackevents. De toevoeging van entertainment, licht en geluid is uniek in de wereld en maakt Nederland een favoriete bestemming voor internationale rijders en fans van shorttrack.

Het WK zal de beleving rond shorttrackwedstrijden naar een nieuw niveau brengen. Speciaal voor het WK wordt in Ahoy een tijdelijke ijsvloer gelegd. Met spektakel op en rond het ijs is het WK Shorttrack een event waar je bij moet zijn! Dj’s, lichtshows en ander entertainment gaan in Ahoy drie dagen lang zorgen voor een unieke sfeer waar shorttrackers en andere sportliefhebbers nog jaren over zullen spreken.
Programma

Bij het KPN WK Shorttrack komen de beste rijders ter wereld uit op vier individuele afstanden: de 500, 1000 en 1500 meter en de afsluitende superfinale over 3000 meter. Over deze afstanden wordt na drie dagen het algemeen klassement opgemaakt. Zondagmiddag wordt het toernooi afgesloten met de relay-finales bij de mannen en vrouwen.

Tickets
Nog nooit zaten zoveel mensen in Nederland op de tribune bij een shorttrack event als later dit jaar bij het WK in Ahoy. De verwachting is dat het sportpaleis elke dag tot de laatste stoel is uitverkocht met 9000 fans. De eerste ring is al bijna helemaal uitverkocht.

Tickets voor het KPN WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy zijn nu te bestellen via: www.schaatsen.nl/tickets.

Online

De beste manier om op de hoogte te blijven van alles rond het KPN WK Shorttrack is via website en social media. Gebruik #KPNWKShorttrack voor al je vragen en reacties over het WK en deel je beste foto’s en video’s met deze hashtag!

www.schaatsen.nl/kpnwkshorttrack

www.twitter.com/kpnwkshorttrack

www.facebook.com/shorttracknl

www.instagram.com/shorttracknl