ONK 2014: Verslag van de Coach

Open Nederlands Kampioenschap 2014
Zaterdag ging om 05.45 mijn wekker, vroeg uit de veren. Een aantal van onze ploeg waren vrijdag al naar Amsterdam afgereisd en reden hun eerste trainingswedstrijd, de Speed Challange cup. Terug naar zaterdag, de STG’ers stapten met een grote ploeg overtuigd het ijs op en droegen met trots de Groningse vlag. Na de warming up werden de eerste relay’s gereden, allemaal in wisselende samenstellingen. Na de relay’s waren onze rijders écht warm. Spannende ritten, zeges, valpartijen en inhaalacties, ik heb veel mooie momenten gezien dag 1.

Gestreden, moe en voldaan ging ik slapen.

Fris en fruitig stapte ik zondagmorgen de Jaap Eden baan op, hopend op net zon mooie dag! En die dag werd waargemaakt, in vrijwel alle categorieën werd door onze STG’ ers gestreden en hoe.
De een strijdend voor een starclasslimiet, weer een ander voor het klassement of een snelle tijd. Dat resulteerde in het volgende eindklassement

EF girls
5e Suze Kingma

EF men  

2e Jenning de Boo

10e Niklas Reinders

D girls
3e Esmee Jager

6e?  Roos Antonissen

10e?  Yara Meijers

D men

2e Bas Gierman

6e Willard Reinders

C Girls

13e Tessa Oudman
15e Anouk Stel

C men

7e Niels Kingma

B ladies
9e Iris Antonissen
11e Noelle Buurma

B men
20e Kevin Hof

Ladies/junior A 
4e Anke Jannie Landman
Ik heb ontzettend genoten van onze rijders en als kersje op de taart mochten we de 3e prijs in het clubklassement meenemen naar Groningen!  Op naar volgend jaar, we gaan de strijd aan! Er gaat niets boven Groningen.

Groetjes ‘een trotse’ coach, Mischa