Regio Noord Oost d.d 15 oktober 2022

Daar stonden ze weer; de vier dappere Grunnegers (geen Drenten mee vandaag) tussen alle Friezen. Afgereisd naar Leeuwarden dit keer, op een vrij pittig tijdstip voor de zaterdagochtend. Maar om 9 uur stonden Edwin, Iben, Jasmijn en Janna weer paraat in de Elfstedenhal. En ze hadden er zin in! Begin van de week was Iben nog ziek, maar ze durfde het vandaag aan om te rijden gelukkig. Jasmijn wist na de laatste wedstrijd dat er voor haar wel wat te halen viel en Janna was vooral onder de indruk van het feit dat het deze keer geen 333 meter maar 500 meter ritten bleken te zijn. Dat is andere koek zeg. Edwin had stevig op zijn starts geoefend en wilde daar dan ook wat extra seconden uit gaan halen. En coach Finn bleek weer een vol te zitten met goede tips, dus de rijders stonden scherp en geladen aan de start.

Er waren behoorlijk wat valpartijen op het Leeuwarder ijs. Maar alle Groningers bleven op de ijzers en hier en daar een misslag was het enige wat er op aan te merken viel. De resultaten waren dan ook veel beter dan de vorige wedstrijd in Heerenveen en na drie ritten zaten er een paar tevreden rijders op de bankjes. Er sneuvelden zelfs een paar PR’s dus een prima dag. Die starts van Edwin zaten er inderdaad lekker in. Jasmijn reed een mooie A finale, Iben had hele keurige ritten en Janna blijkt prima 500 meter te kunnen rijden, al mag er nog wel wat extra power op de laatste meters (of zoals de coach zei: de finish ligt niet na de bocht!).

Ook nu werd er één van de STG rijders geleend voor de relay. Jasmijn reed mee met een ander team. Ze heeft even goed kunnen laten zien hoe het eigenlijk moet, maar we hopen eigenlijk nog een keer met een STG team mee te kunnen doen dit seizoen