REGIOCOMPETITIE NOORD-OOST NR 2 – Heerenveen,

Op 13 februari 2022 werd de 2e Regio competitie verreden in Heerenveen, een wedstrijd waar 8 rijders van STG aan mee deden. De uitslagen zijn hier te vinden, de foto’s op onze facebook-pagina en een verslag van de wedstrijd hieronder:

Zo sta je nog buiten te trainen, terwijl er binnen een mooie ijsvloer ligt. En dan ineens mag je weer het ijs op en komen zelfs de wedstrijden weer op gang. Met publiek nog wel, ook niet onbelangrijk. Dus op 13 februari gingen er maar liefst acht rijders van STG richting Thialf voor de regiowedstrijd. Met acht rijders kun je ook twee relayploegjes maken ziet de snelle rekenaar meteen, dus dat is helemaal mooi!

Er waren nog wel wat restricties: geen ouders op het binnenterrein. Dus coach Yara had het druk, met gelukkig ondersteuning van Tatiana, die als veterstrikouder wel meemocht. Eerst was het inrijden voor Kelvin, Nikita en Janna. Daarna voor Jasmijn en Zoë. Iben heeft het ijs goed getest entot slot stonden Marleen en Jort in de Groninger vlag op de ijsvloer. De Groninger afvaardiging op de tribune heeft nog overwogen om voor iets harder ijs te lobbyen bij de ijsmeester, maar ach…

Nikita beet het spits af en reed een paar keurige rondjes in de C divisie en ook Janna reed een nette wedstrijd. Beide dameswisten zich niet te kwalificeren voor de halve finales in groep 1. Gezien de tijden zou Kelvin wel kans hebben op groep 1, maar helaas ging hij onderuit. Zonder blessure gelukkig. Dus alle drie naar groep 2. Ook Jasmijn en Zoë wisten zich net niet langs de tegenstanders te wurmen, maar reden een prachtige rit in de B divisie. Iben redde het net niet in de A divisie maar was blij dat ze na haar gebroken voet weer zo’n lekkere race kon rijden. Bij de junioren kwam Marleen net tekort maar legde de andere rijders wel het vuur aan de schenen. Jort wist zich uiteindelijk heel mooi te plaatsen voor groep 1.

Ook vermeldenswaardig, bij de Olympische spelen werd er ook geschaatst vandaag. Helaas was het niet op de grote schermen te zien in Thialf, maar aan het gejuich te horen werden de verrichtingen in Beijing door velen gevolgd. Mooi dat de relay dames het goud hebben gepakt!

Terug naar Heerenveen: In de halve finales waren er een paar valpartijen, van Jort en Iben, maar zonder grote gevolgen. De inzet was heel groot en er zijn zeker weer een paar persoonlijke records gereden in de spannende wedstrijden. De finales hebben alle rijders vol overgave gereden. Al die trainingen waren duidelijk niet voor niets! Uiteindelijk bleek de 6e plaats van Jort de beste score voor de Groningers.

Tot slot nog de relay: altijd spektakel. Voor Nikita was het de eerste keer en Jasmijn maakte haar debuut bij de junioren, extra spannend! Technisch zag het er heel goed uit allemaal. De snelheid mag de volgende keer iets omhoog. De tribune heeft weer genoten van alle verrichtingen, en de rijders keerden moe maar voldaan huiswaarts. Yara bedankt! Op naar de volgende wedstrijd (voor de meesten de clubwedstrijd op 11 maart).