Het seizoen glijdt voort …

Het wedstrijd seizoen loopt en glijdt lekker door. Afgelopen weekend werd  door vele rijders en ouders afgereisd naar Utrecht voor de KNSB cup, alweer de 5e wedstrijd van deze landelijke serie. De uitslagen van de wedstrijd zijn hier te vinden. Tessa, Finn en Sophie reden hun wedstrijden in divisie F, Claudia en Yara in divisie E, Esmee en Bram in divisie D. Roos, Niek en Jorn reden in het ochtendprogramma in respectievelijk divisies C en B. Er is nog een KNSB Cup te gaan en daarna zullen we horen wie van onze rijders zich mag klaarmaken voor het NK in maart. Er zijn weer mooie foto’s van deze wedstrijd te vinden op onze Facebook pagina.

Van 19 tot 21 januari is de derde Starclass wedstrijd voor junioren in Rostock, waar Claudia als enige STG-er in deze categorie op het ijs zal staan in deze mooie Europese krachtmeting.

Op 28 januari hebben we een wedstrijd in ons eigen Kardinge en staat de finale van de Regiocompetitie op het programma. Ook hier verwachten we weer vele STG-rijders op het ijs (zo niet als wedstrijdrijder, dan wel als blokkenlegger) en wordt gestreden voor de prijzen. De snelste rijders zullen zich plaatsen voor de Nationale regiofinale die in maart gereden wordt, gelijk met het NK voor de junioren.

Begin februari staat het Twentebokaal en de derde Starclass voor de junioren B en ouder op het programma. Deze 3e Starclass is ditmaal wat dichter bij huis, om de hoek in Leeuwarden.

We zullen dit seizoen Bas missen op het ijs, zijn beenbreuk geneest helaas minder voorspoedig dan gehoopt. Bas werkt intussen hard aan zijn revalidatie en gaat er voor om terug te komen.

 

Steijn, Jorn en Niek inrijdend voor de KNSB